Автор: Георги Кирилов, Агенция Фокус Следвайте Гласове в ТелеграмМинистерството на финансите е

...
Автор: Георги Кирилов, Агенция Фокус Следвайте Гласове в ТелеграмМинистерството на финансите е
Коментари Харесай

Излъга ли Кирил Петков ресторантьорите за ДДС-то

Автор: Георги Кирилов, Агенция " Фокус "  Следвайте " Гласове " в Телеграм

Министерството на финансите е готово с пакета от данъчни закони, като в него се предлага връщане на Данък добавена стойност ставката за ресторантьорите на 20%, заяви министърът на финансите Асен Василев. 

По думите му към момента решението не е взето дефинитивно. Обсъжда се и връщането на патентния налог за най-малките търговци. Основните налози за хората и бизнеса остават без смяна.

Василев посочи, че възобновяване на ставката е разисквано с ресторантьорите:

" Те споделиха че ще разработят ограничения за изсветляване на бизнеса и за повишение на осигурителните прагове на служащите в бизнеса над минималната работна заплата. Тогава можем да обсъдим и да забележим действително от тези ограничения какъв ще бъде фискалния резултат – от изсветляването, в случай че той е по-голям от повдигането на ставката, можем да помислим за 9% ставка, само че в случай че влезе доста сериозен комплекс от ограничения за изсветляване “, разяснява Василев.

Въведената по време на Коронавирус пандемията по-ниска ставка от 9% бе удължавана 2 пъти и следва да изтече в края на годината.

На този декор ви припомняме предизборните обещания на Кирил Петков по време на акцията за парламентарните избори на 2 април:

" ДДС-то ще си остане 9%, няма да се подвига този налог, макар предложенията на сегашната министърка на финансите. Ние знаем, че просто можем да си събираме налозите без да подвигаме ставката ", споделя Петков във видеото.

Той изпрати поздрави на всички, които имат личен бизнес и държат заведения за хранене и заведения.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР